• Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)
  • Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)

Champagne JEAN DUCLERT Mystérieuse Blanc de Blancs (Brut) 0,75 liter

€ 42,50
incl. btw, excl. levering

Beschrijving

De Champagne Blanc de Blancs van Baron Albert is afkomstig van druiven uit de beroemde Champagnestreek. Van deze champagne is maar een geringe oplage geproduceerd. Het wordt geproduceerd met 100% Chardonnay-druiven, zorgvuldig met de hand geoogst en met een deel van reservewijnen uit 2012.

Een blanc de blancs is wat kostbaarder dan een gewone geblende champagne. De reden hiervoor is eenvoudig, want de Chardonnay druif is de meest dure druivenvariëteit van de drie champagnedruiven.

Als je deze champagne schenkt maak je snel vrienden :-)

Blanc de blancs champagnes zijn uitermate geschikt als aperitief. Geen enkele andere champagnevariant is zo licht, droog en elegant als een blanc de blancs. Het heeft mooie fruittonen zoals ananas en peer.

Heerlijk bij o.a. oesters, dikke vis, schelpdieren en ook bij gemengde salades zoals bijvoorbeeld salade met warme geitenkaas en aardappeltjes.

CantiVino zegt: a votre santé!

”Quality work is our tradition, respect for people and nature, our strenght. Our dynamism is our future.”
Claire, Lise and Aline
Baron Sisters


Over het Champagne huis

Dit Champagnehuis is opgericht door Albert Baron in 1947 en vandaag de dag staat inmiddels de derde generatie aan het roer. De dames Aline, Claire en Lise hebben het huis prachtig uitgebouwd. Ze hebben het goed voor elkaar; dit moderne wijnhuis is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en ze beschikken over moderne kelders. Ze gaan met veel respect om met hun wijngaarden, maar tevens ook met hun omgeving en biodiversiteit. De drie zussen kregen niet voor niets al in 2016 hun certificaten voor Substainable Viticulture in Champagne and ”HVE” High Value Environmental. De bijna 56 hectare die volledig in eigendom is, wordt zoveel mogelijk handmatig bewerkt. Ze liggen in de volgende 7 gemeentes; Charly-sur-Mare, Pavant, Porteron, Domptin, Azy-sur-Mare, Villiers Saint Denis en Crouttes-sur-Mare. De bodem bestaat voornamelijk uit klei, mergel en kalk. Qua aangeplante druivenrassen komt de Pinot Meunier met ca. 60% er als meest aangeplante uit, gevolgd door Chardonnay en Pinot Noir. De Druiven worden apart geoogst en geverifieert, rijping op RVS en soms op eiken vaten. Na een zorgvuldige blending van de cuvee volgt de vergisting op de fles met daarna een lange rijping op fles (sur lattes). De wijnen zijn niet alleen modern gemaakt, maar ook loepzuiver, zeer betaalbaar en met de gebruikte Diam Mytik kurk gegarandeerd vrij van iedere kurk(smaak)besmetting.

De 3 gezusters gaan niet alleen voor de allerhoogste kwaliteit maar ook voor zeer aantrekkelijk geprijsde Champagnes voor iedere portemonnee!

Extra productinformatie

Alcoholpercentage
12%
Vintage
2013
Land van herkomst
Frankrijk (Champagne)