• Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)
  • Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)

Barolo Classico DOCG | Cascina Adelaide

€ 37,50
incl. btw, excl. levering
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving

Druif: 100% Nebbiolo


Barolo is het vlaggenschip van Piemonte. Dit is een droge rode wijn uit Piëmonte, een Italiaanse wijnstreek ten zuiden van Turijn. De wijn wordt in 11 gemeenten geproduceerd, waarbij je van iedere gemeente weer andere karaktereigenschappen in de wijn kunt proeven. Het wijnbouwgebied waar onze barolo gemaakt wordt, is ongeveer 1200 hectare groot. Een bijnaam van de wijn was al in 1860 “Wijn van koningen en koning van de wijnen.” Een uitmuntende wijn die opvalt door zijn elegantie, harmonie, structuur en levensduur. Het behoort tot de beste wijnen die Italië produceert. Deze wijn heeft het hoogste keurmerk dat Italië uitgeeft, DOCG.

Barolo van wijnhuis Cascina Adelaide, is werkelijk waar een voortreffelijke Barolo! Voor wie van een stevige en volle rode wijn houdt, is deze wijn zeer geschikt. Dit is een typische eetwijn met een zuurtje, een bittertje en mooie, warme en stevige tannines. Het heeft heerlijke aroma's van sinaasappelschil, pruimen en tabak. De wijn is gedurende 24 maanden op eikenhout gerijpt en daarna nog eens minimaal 6 maanden op fles. Een wijn die je, indien je deze niet meteen drinkt, ook veel langer kunt bewaren!

De perfecte match met lamskoteletjes, wild en blauwe kazen. Met een rood vlees gerecht haal je ook het beste in de wijn naar boven.

Een must-have voor de echte wijnkenner!!

93 punten toegekend door James Suckling (zie afbeelding) > briljant toch :-)

Extra productinformatie

Alcoholpercentage
14%
Vintage
2018
Land van herkomst
Italië