• Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)
  • Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)

La Fleur Ferrand Pomerol | Chateau Ferrand

€ 79,50
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad
Levertijd: 1 dag(en)

Beschrijving


Een uitzonderlijke jaargang voor een uitzonderlijke wijn!

In haar voortdurende zoektocht naar nieuwe ideeën heeft de familie Gasparoux in 2009 ook een prestige cuvée gemaakt, geproduceerd uit een selectie van de beste wijngaarden: de Fleur Ferrand. Deze topwijn wordt slechts in beperkte hoeveelheden geproduceerd en is een waar voorbeeld van de passie van het wijnhuis Château Ferrand.
Deze uitstekende 100% Merlot vintage heeft de perfecte mix tussen krachtige en geweldige aromatische kwaliteiten. De Fleur Ferrand is dan wel krachtig, maar heeft een zeer aangename afdronk en 12 maanden op hout gerijpt. Het boeket van aroma's van zeer rijp zwart fruit en zwarte kersen met geroosterde tonen geeft het de elegantie en complexiteit van een verfijnde Pomerol, die je nog lang kunt laten doorrijpen op de fles.
Deze voortreffelijke wijn past perfect bij vlees geserveerd in saus, wildgerechten, harde kaas en chocoladedesserts.


Over het wijnhuis

Château Ferrand, een van de eerste wijngaarden van Pomerol, werd in 1934 gekocht door Fernand Gasparoux, dat zich uitstrekt over ongeveer 4 hectare. Tegenwoordig beslaat de wijngaard 12 hectare. In de tussentijd is de wijngaard verbeterd en zijn de vatenkamer en de kelders herbouwd in de jaren 80. Het nieuwe proeflokaal werd voltooid in 2019. Er is bewonderingswaardig werk gedaan door Henry Gasparoux, de eigenaar en beheerder van deze wijngaard sinds de dood van zijn vader. Momenteel wordt de wijngaard gerund door Matthieu Gasparoux, technisch directeur. De wijngaard heeft sinds 2019 de 'High Environmental Value' (level 3) mogen ontvangen.
Extra productinformatie

Alcoholpercentage
13,5%
Vintage
2019
Land van herkomst
Frankrijk