• Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)
  • Gratis bezorging in Haarlem, Bloemendaal, Santpoort en omgeving
  • Eigen Import (direct van de wijnmaker): unieke wijnen!
  • Min. bestelhoeveelheid 6 flessen (dezelfde of een mix ;-)

Champagne JEAN DUCLERT Passionée vintage 2014 (Brut) 0,75 liter

€ 39,50
incl. btw, excl. levering
Niet op voorraad

Beschrijving

Wederom winnaar Perswijn; verkozen tot beste champagne in deze prijsrange!


Rokerig, brioche, citrus, breed/droog en krachtig, noten, balans, diepgang.

”Een koopje eigenlijk”

Je vrienden en familie verrassen met iets heééel bijzonders? Met onze Passionée vintage 2014 heb je dat in handen. Deze champagne heeft meer dan 7 jaar op fles op de fles gerijpt en heeft een blend van de druivensoorten: 70% Chardonnay (35% in houten vaten), 20% Pinot Noir en 10% Pinot Meunier.

Dit alles maakt een schitterende authentieke fles met volwassen, stijlvolle en toch ook soepele champagne. Een ‘musthave’ voor champagne liefhebbers!

Echt een topper die zich bij het eten goed laat combineren met vlees, als kalfsvlees met room, lams of konijn met mosterd.

”Quality work is our tradition, respect for people and nature, our strenght. Our dynamism is our future.”
Claire, Lise and Aline
Baron Sisters


Over het Champagne huis

Dit Champagnehuis is opgericht door Albert Baron in 1947 en vandaag de dag staat inmiddels de derde generatie aan het roer. De dames Aline, Claire en Lise hebben het huis prachtig uitgebouwd. Ze hebben het goed voor elkaar; dit moderne wijnhuis is voorzien van de meest geavanceerde apparatuur en ze beschikken over moderne kelders. Ze gaan met veel respect om met hun wijngaarden, maar tevens ook met hun omgeving en biodiversiteit. De drie zussen kregen niet voor niets al in 2016 hun certificaten voor Substainable Viticulture in Champagne and ”HVE” High Value Environmental. De bijna 56 hectare die volledig in eigendom is, wordt zoveel mogelijk handmatig bewerkt. Ze liggen in de volgende 7 gemeentes; Charly-sur-Mare, Pavant, Porteron, Domptin, Azy-sur-Mare, Villiers Saint Denis en Crouttes-sur-Mare. De bodem bestaat voornamelijk uit klei, mergel en kalk. Qua aangeplante druivenrassen komt de Pinot Meunier met ca. 60% er als meest aangeplante uit, gevolgd door Chardonnay en Pinot Noir. De Druiven worden apart geoogst en geverifieert, rijping op RVS en soms op eiken vaten. Na een zorgvuldige blending van de cuvee volgt de vergisting op de fles met daarna een lange rijping op fles (sur lattes). De wijnen zijn niet alleen modern gemaakt, maar ook loepzuiver, zeer betaalbaar en met de gebruikte Diam Mytik kurk gegarandeerd vrij van iedere kurk(smaak)besmetting.

De 3 gezusters gaan niet alleen voor de allerhoogste kwaliteit maar ook voor zeer aantrekkelijk geprijsde Champagnes voor iedere portemonnee!


Extra productinformatie

Alcoholpercentage
12%
Vintage
2014
Land van herkomst
Frankrijk (Champagne)